VoenProm

• -1
    • Сподобалось

Ізраїль буде збирати БПЛА в Казахстані
    Ізраїльська компанія Elbit Systems Ltd. підписала угоду з казахстанським урядом щодо спільного виробництва безпілотних літальних апаратів. Згідно з умовами договору, БПЛА збиратимуть на території Казахстану, передає Tengrinews.kz з посиланням на АТ НК "Казахстан інжиніринг".

Як зазначає видання, довгостроковий контракт з ізраїльськими оборонщиками уклала ТОО "Казахстанська авіаційна індустрія". Він включає в себе збірку і технічне обслуговування дронів. Також підписано ліцензійну угоду щодо передачі виключних прав на використання Товарного знака Elbit Systems Ltd. на території Республіки Казахстан.

"Даний проект дозволить нам не тільки реалізовувати БПЛА, а й знизити залежність від інших країн з питань ремонту та сервісу безпілотників. Крім того, це дасть нам можливість формувати вітчизняний кваліфікований персонал і створити нові робочі місця", - заявив голова правління АТ НК "Казахстан інжиніринг "Куаниш Бішімов.

Питання про спільне ізраїльсько-казахстанському виробництві БПЛА вперше було піднято в 2016 році на зустрічі тодішніх міністрів оборони Ізраїлю і Казахстану - Авігдора Лібермана і Імангалі Тасмагамбетова. "Крім того, було досягнуто згоди з навчання казахстанських військових на базі ізраїльського Центру підготовки операторів БПЛА"

Схожі новини
  • Elbit Systems представить SPEAR MK2 - останню версію повністю автономної минометуой системи для воздушных бойових машин
  • Контракти BAE Systems з чеської VOP CZ на компоненти військової техніки